5. Kies voor
duurzaam

Bied uw klanten de
verandering die zij verwachten

Het gebruik van recyclebaar verpakkingsmateriaal is niet alleen goed voor het milieu – het wordt steeds meer gewaardeerd en gevraagd door uw klanten. Vier van de vijf respondenten zegt het belangrijk te vinden dat recycleerbaar materiaal wordt gebruikt voor e-commerceverpakkingen. 33% is zelfs bereid om meer te betalen voor milieuvriendelijke verpakkingen. Gelukkig zijn de papieren verpakkingsoplossingen van Ranpak qua prijs concurrerend ten opzichte van alternatieve oplossingen.

Download whitepaper

Bekijk de alternatieven die we bieden voor vrijwel elk verpakkingsmateriaal voor in de doos, waarvoor nu op kunstof gebaseerd materiaal wordt gebruikt.

Een duurzaam verhaal

Maak kennis met de duurzame kracht van papier en ontdek onze verpakkingen als alternatief voor plastic.

Download brochure

Vaker recyclebaar

Papier kan tot wel zeven keer worden gerecycled, steeds voor andere toepassingen. Wij spelen in op deze inherente duurzaamheid door ‘groen’ papier met diverse kwaliteiten aan te bieden, dat in verschillende gradaties gerecycled is. Door 100% papier te gebruiken voor verpakkingsmateriaal in de doos, maakt u het uw klanten gemakkelijker om het materiaal te recyclen en te verwijderen. U verlaagt daarmee ook uw ecologische voetafdruk en verbetert uw imago als duurzaam e-commercebedrijf.

Kies voor verandering / Maak het verschil

Het milieu probeert de wereld wakker te schudden en internationaal beginnen overheden te luisteren. Nu plastic het landschap en de oceanen overspoelt en aantast, is de beste verdediging om het minder te gebruiken en te vervangen door materiaal dat de consument even gemakkelijk kan gebruiken.

Consumenten hebben een hekel aan plastic zakken en omvangrijk opvulmateriaal. Vandaag de dag worden er meer pakketten vervoerd dan ooit, waardoor er ook steeds meer beschermende verpakkingen worden weggegooid. De helft van ons wereldwijde plastic afval bestaat zelfs uit plastic verpakkingen.

Papier is het meest gerecyclede product in Europa, met een percentage van ruim 72%. Het recyclen van papier draagt bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen, bespaart energie, vermindert broeikasgasuitstoot en houdt stortplaatsruimte beschikbaar. Ook verkleint het onze afhankelijkheid van milieubelastende op olie gebaseerde plastics.

De ervaringen van Decathlon

“Het milieuvriendelijke verpakkingspapier van Ranpak past perfect in onze bedrijfsdoelen om recyclebare materialen te gebruiken en de hoeveelheid afval te verkleinen.”

Bekijk klantcasus

Een eenvoudige oplossing voor een ingewikkeld probleem

Sinds de start van het bedrijf in 1972 is Ranpak toonaangevend geworden in de papierverpakkingsbranche en leveren we beschermende verpakkingen van topkwaliteit, terwijl we blijven streven naar duurzaamheid. Al onze natuurlijke verpakkingsoplossingen zijn 100% recyclebaar, hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar. De meeste papierverpakkingen van Ranpak bestaan geheel of gedeeltelijk uit gerecycled materiaal. Onze oplossingen verminderen verpakkingstijd en materiaalgebruik, wat leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen.

De oplossing vinden die bij uw bedrijf past

Ranpak biedt complete verpakkingsoplossingen voor in de doos aan. Oplossingen die perfect passen bij uw branche, uw wensen en eisen op verpakkingsgebied en de schaal van uw bedrijf.

Vind uw oplossing

ONTDEK ONZE
PAPIERVERPAKKINGSOPLOSSING

Laat enkele eenvoudige gegevens achter en onze verpakkingsexpert neemt contact met u op
om de wensen en eisen van uw organisatie te bespreken.

Contact met ons opnemen

Wondering what Ranpak can do for you? Request our trial.

Trial

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send