1. Verstuur geen lucht

Kies het juiste formaat doos

Het formaat is belangrijk bij het kiezen van de verpakking – 15% van onze respondenten waren niet tevreden met het formaat van de doos die ze ontvingen. De verpakking moet voldoende beschermend materiaal bevatten, maar ook het formaat moet geschikt zijn voor het verpakte product.  Het versturen van extra lucht zorgt voor irritatie bij uw klanten, vergroot uw CO2-uitstoot en verhoogt de transportkosten.

Gebruik minder materiaal

Een kleinere (en minder dure) doos betekent minder lege ruimte, waardoor wellicht minder opvulmateriaal nodig is. Natuurlijk mag dit geen afbreuk doen aan de beschermende waarde van het verpakkingsmateriaal in de doos – beschadigde leveringen zijn met de juiste verpakking eenvoudig te voorkomen.

Het juiste advies

Met oplossingen op maat kunnen onze verpakkingstechnici u helpen om schade te verminderen, veel efficiënter te werk te gaan en kosten te besparen. Samen met u kunnen we bepalen welk verpakkingsmateriaal in de doos het meest geschikt is. Bovendien kunnen we uw inpakkers trainen. Deze ondersteuning tijdens het volledige proces betekent dat u kiest voor een werkelijk doeltreffende en duurzamere verpakkingsoplossing op maat.

Het juiste formaat

Een teveel aan formaten heeft effect op de algehele productiviteit. U hebt meer opslagruimte nodig en er moeten vaker dozen vanuit de voorraad naar het pakstation worden gebracht. Daarnaast hebben inpakkers de neiging om te grote dozen te kiezen. Dit alles betekent onnodige lege ruimte en hogere kosten.

Met onze unieke software Precub’it® helpt de automatiseringsafdeling van Ranpak u om het aantal verpakkingsreferenties te optimaliseren. Deze software maakt gebruik van echte klantgegevens om de beste formaten dozen te adviseren voor het te verzenden volume en een optimale opvulling.

Ervaringen van een klant

“We hebben een nieuwe geautomatiseerde verpakkingsoplossing. Deze nieuwe machine is niet alleen bijzonder snel, maar weet ook hoe hoog de schoenendoos is die in de doos zit en past de hoogte van de doos daarop aan. Dit zorgt ervoor dat we 46% minder lucht in de doos verzenden.”

OMODA schoenen, Nederland

Bekijk de video

Automatisch het formaat van de doos aanpassen

Het formaat van dozen kan volledig op de juiste hoogte worden afgesteld met Ranpaks automatische verpakkingsmachine EVO Cut’it!, zodat er geen lege ruimte meer ontstaat boven het product dat wordt verzonden. De EVO Cut’it! machine verlaagt de doos automatisch tot het hoogste punt van de vulling en plakt een deksel op de verkleinde doos.

The EVO Cut’it machine automatically lowers the carton to the highest point of filling and applies a glued lid on to the reduced box.

ONTDEK ONZE
PAPIERVERPAKKINGSOPLOSSING

Laat enkele eenvoudige gegevens achter en onze verpakkingsexpert neemt contact met u op
om de wensen en eisen van uw organisatie met u te bespreken.

Contact met ons opnemen

Wondering what Ranpak can do for you? Request our trial.

Trial

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send