KLANTERVARING

DIET CHEF

Diet Chef startte ruim 10 jaar geleden en helpt mensen die willen afvallen. Afvallen wordt stukken eenvoudiger wanneer iemand anders je eten bereidt, je portiegrootte bepaalt en je calorieën telt. Kevin Dorren, een van de oprichters van Diet Chef: “Ik ben met Diet Chef begonnen omdat ik iedereen dat voordeel gun. Geen tijdrovende kooksessies meer, geen zorgen meer over calorieën en nooit meer punten tellen.” Diet Chef is een groot succes gebleken en inmiddels uitgegroeid tot het grootste thuisbezorgende dieetprogramma in het Verenigd Koninkrijk met meer dan 200.000 klanten – een inspirerende reis!

Meer informatie

Uitdagingen van de klant

Tot juni 2018 had Diet Chef enkel dieetproducten in het assortiment die op kamertemperatuur werden aangeboden. Zo’n 120 SKU’s voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes werden dagelijks in het hele land, en soms ook over de grens, bezorgd. Het bedrijf besloot het assortiment uit te breiden met bevroren producten die eenvoudig in de magnetron zijn op te warmen.

Er werd zorgvuldig onderzoek gedaan naar de beschikbare leveranciers van specifieke ingrediënten, waarna overheerlijke, gezonde en smaakvolle menu’s werden samengesteld. Ook werd uitvoerig stilgestaan bij het logistieke traject.

De 8 bevroren SKU’s worden vroeg in de middag, rond 13:00 – 14:30 uur, ingepakt en vervolgens aan het eind van de middag, rond 16:30 uur, opgehaald door een reguliere distributeur (geen koeltransport). Vervolgens worden de producten binnen 24 uur bezorgd in alle uithoeken van het land (behalve de eilanden). Diet Chef maakt hierbij gebruik van droogijs, waardoor de inpakmedewerkers uitvoerig zijn getraind in veiligheidsprocedures. Het droogijs wordt ingewikkeld en de binnenkant van de doos wordt voorzien van een waarschuwingslabel.

 

Naar de oplossing

“Na het uitgebreid testen van verschillende concurrerende producten heb ik veel vertrouwen gekregen in de duurzame WrapPak-oplossing van Ranpak. De speciale vorm van het papier biedt onze producten de juiste temperatuurbescherming.”

Fiona Boyd, Head of Product Innovation bij Diet Chef, Edinburgh, Verenigd Koninkrijk

Oplossingen

Door Diet Chef werden drie oplossingen uitvoerig getest: WrapPak-pads, EPS-dozen en voeringen van wol. De EPS-dozen vielen af door de hoge kosten en hoge milieubelasting. In drie opeenvolgende tests presteerde WrapPak-papier beter dan de voeringen van wol, en daarnaast was het een goedkopere oplossing. De uiteindelijke keuze was unaniem.

Resultaten

Fiona Boyd, Head of Product Innovation bij Diet Chef, Edinburgh, Verenigd Koninkrijk: “Vier weken na de start met de WrapPak-oplossing is er bij Diet Chef nog geen enkele klacht binnengekomen. Wij doorlopen elke twee weken een duediligenceproces dat aanhoudend positieve resultaten laat zien. De gegevens afkomstig van de dataloggers in de pakketten bevestigen de stabiele temperatuur van de producten. En ook onze CEO is erg enthousiast over de oplossing – deze past namelijk naadloos in onze missie om op een veilige en milieuvriendelijke wijze te werk te gaan.”

“Het vullen van de dozen met pads is helemaal niet moeilijk, en de pads worden met een simpele druk op het scherm geproduceerd.”

Inpakmedewerkers van Diet Chef, Edinburgh, Verenigd Koninkrijk

Zakelijke resultaten

Fiona Boyd: “De nieuwe ingevroren Diet Chef-maaltijden vinden grif aftrek, en een flexibele en kosten-efficiënte oplossing om de producten te verpakken is daardoor geen overbodige luxe. Dankzij intensieve steun van de distributeur, en de geweldige hulp van Ranpak, beschikken wij nu over een oplossing voor temperatuurregulering die voldoet aan onze groeitargets. Deze targets liggen op het vlak van kostenbesparing, thermische bescherming en gebruiksgemak.”

Kostenbesparing
Thermische bescherming
Gebruiksgemak

MAAK KENNIS MET ONZE THERMISCHE VERPAKKINGSOPLOSSINGEN

Laat uw gegevens achter en onze expert op het gebied van thermisch verpakkingsmateriaal neemt contact met u op om de randvoorwaarden van uw organisatie door te nemen.

Neem contact met ons op

Wondering what Ranpak can do for you? Request our trial.

Trial

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn