Over Ranpak

Ranpak loopt wereldwijd voorop als het gaat om milieuvriendelijke,
beschermende v
ere total cost of ownership kunnen leiden
in vergelijking met beschermende verpakkingsoplossingen van plastic.

Papierverpakkingen, de duurzame oplossing
voor in-de-doos bescherming

Sinds 1972 zijn we experts geworden in de papierverpakkingsindustrie en leveren wij de hoogste kwaliteit aan beschermende verpakkingen terwijl we blijven streven naar duurzaamheid. Al onze natuurlijke verpakkingsoplossingen zijn 100% recyclebaar, hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar. De meeste Ranpak-papierverpakkingen bestaan geheel of gedeeltelijk uit gerecycled materiaal. Onze oplossingen verminderen verpakkingstijd en materiaal, wat leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen..

Video bekijken

Duurzame kenmerken van papier
als beschermend verpakkingsmateriaal

Hernieuwbaar

Papier is een van de meest duurzame producten die er zijn, aangezien het wordt vervaardigd uit hernieuwbare bronnen. Het is biologisch afbreekbaar en kan gerecycled worden naar zijn oorspronkelijke bron voor hernieuwbare energie. Wanneer bomen groeien, nemen zij CO2 op uit de atmosfeer. Daarnaast slaat papier, omdat het een houtproduct is, gedurende zijn hele levensduur koolstof op.

Biologisch afbreekbaar

Biodegradatie is het proces waarin biologische organismen stoffen afbreken tot basiscomponenten zoals CO2, water en biomassa. Voor natuurproducten zoals papier kan dit proces een week tot een paar maanden duren. Andere producten die door de mens worden geproduceerd, zoals plastic, doen er soms zo lang over om af te breken dat ze, uit praktisch oogpunt, worden gezien als niet-biologisch afbreekbaar.

Recyclebaar

Het recyclen van papier draagt bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen, bespaart energie, vermindert broeikasgasuitstoot en houdt stortplaatsruimtes beschikbaar. Papier recyclen vermindert onze afhankelijkheid van olieproducten zoals plastic, die zeer negatieve effecten kunnen hebben op het milieu. Papier is het meest gerecyclede product in Europa, met een percentage van ruim 72%.

Duurzaamheidsverhaal van Ranpak

Lees meer over de duurzame Kracht van Papier en onze alternatieven voor plastic verpakkingsmateriaal.

Brochure downloaden

Houd onze oceanen schoon

Hoewel mensen bewust zijn van deze plastic soep, staan ze niet stil bij verpakkingsdozen. Vandaag de dag worden er meer pakketten vervoerd dan ooit, en steeds meer beschermende verpakkingen gaan met ze mee. De helft van ons globale plastic afval bestaat zelfs uit plastic verpakkingen.

Wij bieden het alternatief; u maakt de keus.

Onze volgende stappen

Gerecyclede papierconfiguraties

Onze groene aanpak gaat een stap verder en maakt ons tot de slimste keuze. Papier kan tot wel zeven keer worden gerecycled, steeds in een andere vorm. Wij spelen hier op in met ons aanbod aan ‘groen’ papier met diverse kwaliteiten, dat in verschillende gradaties gerecycled is zodat het geschikt is voor uiteenlopende toepassingen.

Goed beheer van grondstoffen

Ook laten we ons groene DNA doorklinken in elk onderdeel van de waardeketen. Zo is ons ‘Geami’ papier FSCĀ® goedgekeurd ten teken van verantwoord beheer van natuurlijke hulpbronnen.

Verminder materiaalverbruik

Behalve dat het moet worden gewaarborgd dat de materialen die gebruikt worden zo duurzaam mogelijk zijn, wordt het ook steeds belangrijker om materiaalgebruik te reduceren.
Automatiseringssystemen die het verpakkingsproces verbeteren en afval en materiaalgebruik verminderen, zijn inventieve oplossingen waar Ranpak u bij kan helpen.

Onze oplossingen

Over Ranpak

Zie onze wereldwijde zakelijke website voor meer informatie over onze organisatie en producten

Meer informatie

Weten wat Ranpak voor u kan doen? Vraag een proefpakket aan.

Proefpakket

Meer weten over onze verpakkingsoplossingen?

Laat uw gegevens achter en onze expert op het gebied van papierverpakkingen neemt contact met u op
om de randvoorwaarden van uw organisatie door te nemen.

Contact met ons opnemen

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send